info@biolabcrete.gr2810336760
Facebook
Αναζήτηση
BiolabCreteBiolabCrete
BiolabCrete
ΒΙΟΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Α.Ε.
  • Αρχική
  • Εταιρία
    • Iστορία
    • Προσωπικό
    • Οργανόγραμμα Επιχείρησης
    • Εγκαταστάσεις
    • Οικονομικά Στοιχεία
  • Νέα
  • Yπηρεσίες
    • Εργαστηριακές αναλύσεις
      • Εργαστηριακές αναλύσεις Τροφίμων – Ποτών
      • Εργαστηριακές αναλύσεις Νερού – Υδάτων
      • Εργαστηριακές αναλύσεις Λυμάτων – Απόβλητων
      • Εργαστηριακές αναλύσεις Περιβαλλοντικών δειγμάτων
      • Εργαστηριακές αναλύσεις Ζωοτροφών
    • Έλεγχος Λεγεωνέλλας
    • Διαθρεπτική επισήμανση τροφίμων – ποτών
    • Δειγματοληψίες
    • Χωροταξικός σχεδιασμός εγκαταστάσεων
    • Εκπαιδεύσεις – Σεμινάρια
    • Εγκατάσταση – υποστήριξη συστημάτων HACCP & ISO
    • Συμβουλευτικές υπηρεσίες
  • Διαπιστεύσεις
  • Νομοθεσία
    • Νερό
    • Τρόφιμα
    • Ζωοτροφές
    • Περιβάλλον
    • Νόσος των Λεγεωνάριων
  • Επικοινωνία
Menu back  

Ζωοτροφές

Νομοθεσία

Η Ευρωπαϊκή και η εθνική πολιτική για την παραγωγή την διακίνηση και την διάθεση στην αγορά  ασφαλών ζωοτροφών  άλλαξε από το 2002 με τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΚ) αριθ. 178/2002 του Ευρωπαïκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 28/01/2002. Αφορά  τον καθορισμό των γενικών αρχών και απαιτήσεων της νομοθεσίας για τα τρόφιμα, την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων και τον καθορισμό διαδικασιών σε θέματα ασφαλείας των τροφίμων.

 

Συμφώνα με την Υπουργική Απόφαση 323306/2007 που  καθορίζονται  τα αναγκαία συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή των Κανονισμών (ΕΚ) αριθμ. 178/2002 και αριθμ. 882/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, όσον αφορά τις γενικές αρχές ασφάλειας και τους επίσημους ελέγχους στις ζωοτροφές. (ΦΕΚ 1881, Τεύχος Β΄, 14.9.2007):

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην αλυσίδα παραγωγής και διακίνησης ζωοτροφών (από το χωράφι μέχρι το στάβλο) πρέπει να εγκαταστήσουν και να εφαρμόζουν σύστημα διαχείρισης ασφάλειας ζωοτροφών (HACCP) το οποίο  να καθορίζει τις διαδικασίες αυτοελέγχου στην επιχείρηση. Επομένως ισχύουν όλα όσα αναφέρονται στην ενότητα των τροφίμων.

 

Share this page
FacebookTwitterLinkedIn
Εταιρικά Νέα
  • Πώς οι σύγχρονες απαιτήσεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων τουρισμού μπορούν να μετατραπούν σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
    1 Φεβρουαρίου 2023
  • COVID 19 – Επιστροφή στην Ομαλή Λειτουργία με Ασφάλεια
    14 Μαΐου 2020
  • Αναβίωση της Γεωργικής Σχολής Ασωμάτων Ρεθύμνου
    11 Απριλίου 2019
  • Ενημέρωση των καταναλωτών για την περίοδο της Σαρακοστής
    6 Μαρτίου 2019
  • Ελληνικό μέλι : το πολύτιμο δώρο της ελληνικής φύσης στον άνθρωπο
    11 Φεβρουαρίου 2019
  • Εκτροφή κουνελιών : Οι αντιπαρασιτικές (κοκκιδιοστατικές) επιδράσεις μιας πλούσιας σε ταννίνες διατροφής
    21 Ιανουαρίου 2019
Διαπιστεύσεις
Συνεργασίες
  • aseap
  • Aerakis
  • Aith
  • Alexandrakis
  • Antonakis
  • Atlantica
  • Kritikos Fournos
  • Hersonisos Group Hotels
  • Kreatos
  • Krivek
  • Ksilouris
  • Oropedio
  • Maris
  • selinari
  • Sentido
  • Βασιλόπουλος
  • Ζωοτροφές Κρήτης
  • Χαλκιαδάκης
  • Zeus Hotels
  • Grecotel
BiolabCrete
  • Αρχική
  • Οικονομικά Στοιχεία
  • Επικοινωνία
footer_menu